Ako si zútulniť nový byt?

Asi každý z nás sa po celom dni v práci teší domov. Sadnúť si do mäkkého, vyložiť si nohy, nasať vôňu domova, vypnúť od práce a cítiť sa útulne a príjemne.

Niekedy stačí zmeniť len pár maličkostí aby sa z vášho bývania stalo miesto dýchajúce atmosférou naozajstného domova. Ako si teda zveľadiť interiér a dodať chladnému priestoru pocit útulnosti?

  1. Prírodne materiály  

Môže to byť kombinácia príkladom drevo a kov alebo sklo a kov v podaní konferenčného stolíka. Dekoratívnym malým stolčekom pri pohovke taktiež nič nepokazíte.

  • Textília

Látkový poťah na sedačke je nielen na dotyk hrejivejší a príjemnejší ale aj vizuálne pôsobí teplejšie v porovnaní s chladnou kožou.

  • Sviečky

Krásne rozvoňajú miestnosť vôňami ktoré milujete, no taktiež môžu poslúžiť ako skvelá dekorácia

  • Vankúše, prehozy, pletené deky, ale aj pletený puf

Skvelé doplnky ako oživiť miestnosť farbami, ktoré máte najradšej. Či už výraznými sýtymi alebo jemnými pastelovými. Ľahko ich obmeníte, ak sa vám farba časom zunuje alebo ich budete chcieť striedať napríklad podľa ročného obdobia. 

  • Koberce

Kusový koberec môže zútulniť každú miestnosť. Predsa len, postaviť sa zo sedačky na mäkučký koberec nie je na zahodenie.

  • Živé kvety

Ozajstné zázraky dokáže s interiérom spraviť sila živých kvetov a rastlín. Dokážu rozjasniť veľký aj malý priestor.

  • Svetlo a osvetlenie

Čím viac presvetlená miestnosť denným svetlom tým lepšie. Čo sa týka svietidiel, tu nastáva otázka: žlté alebo biele svetlo? Ak siahneme po tzv. žltom svetle, domov bude vyzerať útulnejší aj pri večernom osvetlení.

Ďalsie tipy na zútulnenie:

Hojdacie kreslo, Aromatická lampa, Fotky, Obrazy, Závesy..

Tak ako so všetkým, nič by sa nemalo preháňať, lebo v jednoduchosti je krása.

Mohlo by sa Vám páčiť