Je práca realitného makléra pre každého ?

Práca realitného makléra je naozaj zaujímavá, každý deň stretávate iných ľudí, či už sú to klienti, s ktorými riešite predaj alebo kúpu nehnuteľnosti, či poprípade prenájom nehnuteľnosti, alebo sú to ľudia v bankách, na katastrálnom úrade, či na iných inštitúciách, na ktoré maklér veľmi často zavíta.   Realitný maklér sa musí vcítiť do požiadaviek klienta a základom je ho poriadne počúvať a hlavne každého klienta sa snažiť riešiť individuálne. Ľudia si častokrát povedia, že veď každý môže predávať nehnuteľnosti, alebo že každý môže hľadať pre ľudí nové bývanie, ale vôbec to tak nie je.

 Taký dobrý realitný maklér, musí byť občas aj malý psychológ, mediátor, keďže zakaždým je ten obchodný prípad iný, a vy neviete dopredu s akými klientmi budete spolupracovať , aké sú ich životné príbehy, čo je vôbec za predajom, alebo čo je za kúpou novej nehnuteľnosti.

V práci makléra s realitami je dôležité, aby mal cítenie pre to, ako danú nehnuteľnosť odprezentovať. Jasné, nie je každý profesionálny fotograf alebo nevie pracovať s dronom, ale v dnešnej dobe máme už naozaj veľmi dobré služby aj v tejto sfére, a ak nie, treba využiť svoju kreativitu, vcítiť sa do „duše“ klienta, pohrať sa s uhlom pohľadu na nehnuteľnosť,  využiť svetlo alebo doplnky okolo, a zrazu tie fotky vyzerajú lepšie. Úprimne musím povedať, že ma naozaj mrzí, dokonca priam ma to rozčuľuje, ako niektorí makléri a niektoré realitné kancelárie pristupujú k prezentácii danej nehnuteľnosti a rada by som sa ich opýtala či by aj svoju nehnuteľnosť tak odprezentovali.

Moja odpoveď na otázku či môže byť každý realitný maklér je, že si nemyslím že každý môže byť realitný maklér, pretože ako si mnohý myslia, nie je to len o tom zavesiť na web a predávať, ale hlavne o dobrých medziľudských vzťahoch a rešpektovaní sa a rešpektovaní určitých zásad. Veď úprimne nie je jednoduché pracovať s ľuďmi, avšak vždy sa dá nájsť ten správny smer, ktorý bude vyhovovať každej strane.

Autor článku: Dominika Miklíková

obr. prevzatý z : https://www.fedpest.com.au/commercial-pest-control/real-estate-property-management/

Mohlo by sa Vám páčiť